п’ятниця , 29.03.2024

Водій на “євробляхах” збив трьох учасників акції протесту (ФОТО)

Дорожньо-транспортна пригода трапилася сьогодні вночі у селі Стецева Снятинського району.

Сьогодні, 27 липня,  близько 01:00 години, у селі Стецева на дорозі регіонального значення сполучення «Снятин-Городенка», 24-річний водій із сусіднього села, керуючи автомобілем марки «Опель Вектра», державний номерний знак республіки Польща, рухаючись у межах населеного пункту по кільцевій розв’язці, допустив наїзд на трьох пішоходів.

Усі троє потерпілих – жителі села Стецева 1996 р.н., 1969 р.н. 1973 р.н., які перешкоджали безперешкодному проїзду, повідомляють у секторі комунікації поліції в Івано-Франківській області.

Унаслідок аварії пішоходи отримали тілесні ушкодження та були доставлені до Снятинської лікарні із саднами та забоями.
Після проведеного огляду медиками потерпілі від госпіталізації відмовилися та відпущені додому.

Водій, за результатами проведеного медосвідчення – тверезий. Транспортний засіб вилучено та поміщено на території місцевого відділення поліції.

За цим фактом розпочато та проводиться досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці з’ясовують усі обставини події та застерігають громадян проявляти толерантність та взаємоповагу один до одного під час проведення подібних акцій, забезпечують охорону публічного правопорядку та стежать за безпекою дорожнього руху.

За фактом перекриття та часткового перекриття дорожнього руху на вказаному відрізку дороги розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення передбаченого ч.1 ст. 279 (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства)

Такі дії караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.