вівторок , 16.04.2024

Коломия створить ОТГ із чотирма суміжними сільськими радами

Місто Коломия одним із перших серед міст обласного значення Івано-Франківщини створить об’єднану громаду з чотирма суміжними сільськими радами.

Завдяки закону, який дозволяє містам обласного значення використовувати спрощену процедуру приєднання, цей процес активізувався.

Сьогодні, 19 липня, на сесії Коломийської міської ради затвердили проект відповідного рішення – 24 голоси “за”.

Перший етап, прийняття рішень про об’єднання у Коломийську громаду вже пройдено і самим містом Коломия, і чотирма сільськими радами сіл Шепарівці, Іванівці, Саджавка і Товмачик, пишуть Версії з посиланням на  Івано-Франківський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Це рішення Коломийської міської ради відкриє шлях до подачі повного пакету документів на отримання висновку Івано-Франківської облдержадміністрації, зазначає експерт з питань децентралізації Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, Maksym Chopey. Та опираючись на фінансові розрахунки запевняє, що у такому форматі майбутня Коломийська об’єднана громада буде фінансово спроможною і зможе якісно виконувати весь спектр повноважень.

У свою чергу, юрисконсульт ІФ ЦРМС Міша Івашків додає, що після отримання висновку Івано-Франківської облдержадміністрації на відповідність законам і Конституції України, фінальним кроком стане схвалення рішення про добровільне приєднання до територіальної громади міста Коломия усіма радами.