четвер , 28.03.2024

З 1 липня ніяких заборон на закупівлю молока другого ґатунку не запроваджується

За інформацією наданою Міністерством аграрної політики та продовольства України, внесено зміни до термінів запровадження Державного стандарту України, які передбачають, що до 1 січня 2020 року молоко другого класу буде прийматися переробними підприємствами на будь-які цілі.

З 1 січня 2020 року по 1 січня 2022 року планується встановити перехідний період, протягом якого молоко 2-го ґатунку буде продовжувати прийматись, але вже виключно в технічних цілях для виробництва нехарчових продуктів (наприклад, кормів для тварин або казеїну).

Разом з цим, з метою підвищення якості молока та встановлення єдиних, адаптованих до норм ЄС вимог щодо безпечності, якості та гігієни при виробництві та введенні в обіг молока, молозива та молочних продуктів, Мінагрополітики розроблено проект наказу «Про затвердження вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів».

Вказані вимоги мають на меті запровадити належну виробничу практику виробництва, переробки, введення в обіг молока та молочних продуктів.

Для забезпечення належної якості та безпечності при виробництві молока держава надає значну фінансову підтримку.

Так, скористатися коштами та підвищити якість своєї продукції виробники можуть в рамках державних програм підтримки тваринництва (4 млрд грн на 2018 рік) та розвитку фермерства і кооперації (1 млрд грн ) і Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2016-2020 роки (1,6 млн грн).