п’ятниця , 29.03.2024

Завершився Міжнародний форум «VIA CARPATIA»

Минулої суботи у селі Криворівня Верховинського району відбулося закриття Міжнародного форуму культур Східної та Центральної Європи «Via Carpatia: Шлях від Балтії до Середземномор’я».

Його завершальним акордом став концерт від Олега Скрипки та Le Grand Orhestra.

Упродовж тижня на форумі для учасників та гостей Верховинського краю було організовано насичену культурну, інтелектуальну та розважальну програму.

Відбулося гуцульське свято «Полонинське літо – 2018», на якому презентували вироби народного мистецтва, традиційні страви, колоритний національний одяг, ярмарок народних умільців.

На фестивалі музики та мистецтв Sounds of Carpatia виступали Марічка Бурмака, Олег Скрипка, Аліна Паш, Христина Соловій, KOZAK SYSTEM, Іванка Червинська та Ігор Закус «Джаз коло», Taraka та інші.

Сучасну електронну музику «Новий голос Карпат» представили DJ O’Skrypka та проект MUND. Родзинкою фестивалю «TRANSCARPATIA»стали головні кінопоем’єри: «Легенда Карпат», «ЕКС», «Зрадник», «Ізі», «Коли падають дерева», а також ретроспективні покази стрічок, короткого метру і документальних фільмів.

«Наша мета – відродити Карпати, відродити Криворівню, зробити її справжньою літньою столицею України, а українські Карпати – перлиною Європейських Карпат», – зазначають організатори форуму.