середа , 24.04.2024

Бунт проти бездоріжжя: активісти заблокували і розблокували трасу Снятин-Городенка

Кілька десятків мешканців з 7-ї години ранку блокували автомобільний рух дорогою Городенка – Снятин у селі Стецева. Люди вимагали негайного ремонту дороги.

Стан дороги Снятин-Городенка у селі Стецева

Після кількох годин пікету до блокувальників приїхали представники Снятинської РДА, Служби автомобільних доріг та коломийського ДЕД. Посадовці запевнили пікетувальників, що САД змогла знайти гроші на початок ремонтних робіт. Виділено 140 тисяч гривень, пише “Курс”.

О 13 годині люди погодилися розблокувати дорогу за умови, що завтра дорожники приступлять до ремонту.

Це не перший випадок блокування автомагістралей на Прикарпатті. У червні у Делятині Надвірнянського району сотні осіб блокувалидорогу Львів – Мукачево. Громади сіл Надвірнянського і Косівського районів вимагали відремонтувати дорогу Делятин – Яблунів. Блокування дороги тривало два тижні. Розблокували рух пікетувальники лише після обіцянки голови ОДА Олега Гончарука знайти додаткові 40 мільйонів гривеь на ремонт дороги.

Пізніше у такий спосіб на владу намагалися натиснути мешканці кількох сіл Болехівської міськради. Вони перекрили трасу Н-10 Стрий – Чернівці з вимогою виділити кошти на капітальний ремонт дороги Болехів – Козаківка. Трасу перекрили на дві години. Д

о протестувальників приїхали заступник голови ОДА Ярослав Паранюк та заступник керівника Служби автомобільних доріг Любомир Семанів. Чиновники вислухали вимоги мітингувальників і пообіцяли людям їх розглянути.

Пікетувальники відповіді від чиновників не отримали та анонсували безтрокове перекриття дороги з 28 червня.Однак цим планам завадила негода. Через сильні дощі блокування траси на Стрий 28 червня і в подальші дні не відбувалося.