п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську на землях промислового призначення побудують будинок на 10 поверхів

Івано-Франківська міська рада розглядатиме питання про затвердження детального плану території для багатоквартирної житлової забудови на вул. Галицька, 201.

Відповідний проект рішення разом із графічною частиною опубліковано на сайті міськради, пише Побудовано ІФ.

Дозвіл на розробку детального плану території на вул. Галицька, 201 Івано-Франківська міська рада надала у грудні 2017 року. У березні цього року проект ДПТ пройшов процедуру громадських слухань.

Детальний план території для багатоквартирної житлової забудови на вул. Галицька, 201

Згідно проекту ДПТ на ділянці по вул. Галицька, 201 заплановане будівництво десятиповерхового будинку із двома секція. Новобудова розрахована на 90 квартир. Загальна площа квартир становить 5 520 м кв, площа громадських приміщень – 650 м кв.

У проекті рішення вказано номер кадастрової карти ділянки, яка відведена під забудову. Це земельна ділянка загальною площею 0,3637 га, по вулиці Галицькій, що знаходиться по сусідству із держпідприємством «Виробниче об’єднання «Карпати».

Ділянка на кадастровій карті

Її цільове призначення – «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води)».

Ділянка відноситься до земель промисловості, відтак зводити ній житлові багатоповерхівки заборонено законом.

За даними кадастрової карти, ділянка перебуває у державній власності, а правом постійного користування нею володіє комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром».