четвер , 28.03.2024

У Міністерстві освіти розповіли про особливості цьогорічної вступної кампанії

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів України розпочнеться 2 липня, повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич 

«2 липня розпочнеться реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів і завантаження в них необхідних документів», – повідомила Гриневич.

Вона також зазначила, що впродовж 25-26 червня Міносвіти тестуватиме цю систему.

«Саме сьогодні ми тестуємо (почнемо тестувати, – ред.) цю систему, ми її відкриваємо для всіх, хочемо побачити, як вона працюватиме при навантаженнях … Це відбуватиметься з 15.00 до 16.00», – зазначила міністерка.

За словами Гриневич, реєстрація електронних кабінетів триватиме до 18.00 25 липня.

Вона уточнила, що на бюджетну форму навчання можна буде подати сім заяв на чотири спеціальності, тоді як кількість заяв на навчання за контрактом необмежена.

Міністр також повідомила, що цьогоріч абітурієнт має самостійно розрахувати середній бал атестата.

«Нагадую, що надсилання повідомлень на електронні адреси російських провайдерів не здійснюється. Увага: якщо у вас буде відкрита ваша персональна поштова скринька на mail.ru і на інших російських провайдерах, ви не можете нею скористатися для реєстрації в захищеній системі даних, щоб ви потім не дивувалися, що блокується ваш електронний кабінет», – звернула увагу голова Міносвіти.

Джерело: «Інтерфакс-Україна».