субота , 20.04.2024

Страшна аварія на Прикарпатті – водій автобуса намагався обігнати вантажівку (ФОТО)

У поліції Прикарпаття розповіли деталі резонансної аварії, у результаті якої перекинулися рейсовий автобус та вантажний автомобіль.

У середу, 6 червня о 16:17 по телефону “102” надійшло повідомлення від очевидців події про те, що в с. Майдан, Тисменицького району, сталося ДТП за участю маршрутного автобуса сполученням «Івано-Франківськ-Калуш» та вантажівки «ЗІЛ».

У результаті – одна пасажирка 1989 р.н. померла в обласній лікарні, а ще 15 травмовано.

Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи встановлено, що на ділянці автодороги Н-10 сполученням «Стрий-Чернівці» у с. Майдан, водій автомобіля «ЗІЛ-ММЗ 4502», житель с. Крихівці, рухаючись у напрямку м. Стрий розпочав виконання маневру повороту ліворуч у прилеглу вул. Сагайдачного та допустив зіткнення з рейсовим автобусом сполучення «Калуш-Івано-Франківськ».

Водій автобуса, житель с. Перекоси, Калуського району, виїхав на смугу зустрічного руху, виконуючи маневр обгону автомобіля «ЗІЛ», який їхав попереду.

У результаті автопригоди до Івано-Франківської обласної клінічної лікарні доставлені п’ятеро пасажирів, а до міської лікарні Івано-Франківська – одинадцять з травмами різного ступеню тяжкості.

Пізніше в обласній лікарні від отриманих травм жителька Калуша 1989 р.н. померла.

Усі потерпілі є пасажирами автобуса та жителями м. Калуш та Калуського району.

Найстарша травмована 1955 р.н., наймолодший – 2000 р.н.

За медичною допомогою звернувся водій автобуса з діагнозом рана лівого ліктьового суглобу, оглянутий лікарями та відпущений.

За результатами проведеного медосвідчення на стан сп’яніння обидва водії транспортних засобів тверезі.

З місця події вилучено автомобіль та автобус, які поміщено на майданчик тимчасового утримання транспорту Тисменицького ВП ГУНП. Проводиться досудове розслідування, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.