п’ятниця , 26.04.2024

Скільки українці готові витрачати на тижневу літню відпустку

— Відпустка подорожчала на 20 відсотків, у порівнянні з минулим роком, — говорить 25-річна Анна Костиря, менеджер компанії “Світлана Тур”.

— Водночас українці почали частіше обирати готелі з комфортними умовами проживання й близькі до моря. Торік популярним був бюджетний відпочинок. Найчастіше їдуть до Скадовська, Залізного Порту на Херсонщині, до Одеси. Рідше обирають Азовське море.

Тиждень у Скадовську з дворазовим харчуванням і дорогою коштує 3750 гривень на людину. У Залізному Порту — 4200. Щоб зекономити, відпочинок краще планувати у червні або серпні-вересні. У липні путівки подорожчають на 500–700 гривень. На цей період припадають відпустки більшості українців.

Карпати доступніші за ціною. У середньому п’ять днів із дворазовим харчуванням коштує 2050 гривень. Найчастіше обирають Буковель, Яремчу, Ворохту на Івано-Франківщині.

Популярний підйом на Говерлу. Традиційно тури до Карпат дорожчають взимку. Бо більшість котеджів і готелів знаходяться поблизу гірськолижних курортів.

Мають попит одноденні тури. Ті, хто хоче відпочити на вихідні, їдуть на Голубі озера на Чернігівщину. Один день коштує 420 гривень. Вирушають на Шацькі озера у Волинській області. Там багато санаторіїв, баз відпочинку.

Загалом, українці готові витрачати на відпочинок вдома не більше 4 тисяч гривень. Якщо пропонують дорожчі тури, то їдуть за кордон.

Джерело: gazeta.ua