середа , 24.04.2024

Скандал у Франківську: батьки та вчителі проти об’єднання двох шкіл (ВІДЕО)

В Івано-Франківську вчительський колектив загальноосвітньої школи №13 та батьки виступили проти об’єднання з Вечірньою школою.

На позачерговій сесії міської ради, яка відбулася в минулу п’ятницю, депутати прийняли рішення про реорганізацію обох шкіл та їх подальше злиття в школу №14, інформує Фіртка.

Мета рішення, як говорять народні обранці, – задоволення освітніх потреб мешканців, створення належних умов для надання якісних освітніх послуг та приведення статусу закладів до нового закону.

Директор школи №13 Ольга Драпак каже, що дане рішення стало для колективу несподіванкою. Про нього дізналися зі ЗМІ та прийшли у понеділок, 11 червня, на прийом до міського голови, аби обговорити дане питання.

Проте, зустрічі не відбулося, адже Руслан Марцінків прийом громадян відмінив.

“Мене, як керівника школи, ніхто не запитував. Що ми думаємо з цього приводу, – розповідає директор. – Навіть Директор департаменту освіти мене не викликав. Пізніше ми зрозуміли, що всі дії направлені проти мене, як директора школи. Я пенсіонер і вони не знають, як мене позбутися.”

Голова профспілкового комітету ЗШ №13 Ольга Курман переконує, що після реорганізації багато вчителів може залишитися без роботи, адже всім й так не вистачає годин.

“Ми працюємо на неповне навантаження, а після реорганізації, коли прийдуть вчителі з вечірньої школи, скорочення буде неминучим”, – каже голова профспілки.

За її словами, міська рада провела дане рішення, як мінімум неетично. Департамент не вивчив питання доцільності такого злиття.

“Сьогодні опинитися без роботи ніхто із нас не хоче”, – розповідає жінка.

Також вчителі кажуть, що в школі не вистачає приміщень для вже існуючих класів. Навчання проходить у дві зміни. Міський голова пообіцяв зустрітися із вчителями у вівторок, 12 червня.