четвер , 18.04.2024

Після “голого виступу” одного з організаторів фестивалю “Porto Franko” викликали у поліцію

Поліція відкрила провадження за статтею “хуліганство” після скандального виступу на PORTO FRANKO

У п’ятницю, 15 червня, у приміщенні Intellect Hub відбулася лекція на тему “Провокативне мистецтво, як шанс залишатися чесним, за участі епатажного дуету “Хамерман Знищує Віруси”.

Під час лекції стало відомо, що одного з організаторів фестивалю Porto Franko – президента Романа Григоріва нині ввечері викликають у міськвідділ поліції. Причина – широкий розголос у мережі й обурення влади після виступу “ХЗВ” у палаці Потоцьких.

“Ми пропагуємо не загальнохристиянські цінності, про які постійно наголошує мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, а загальнолюдські цінності. На фестивалі можуть бути язичники, тут можуть бути атеїсти чи буддисти”, –  каже одна з представниць фестивалю Ірина Плехова.

В поліцію поступило кілька скарг на скандальний концерт, під час якого учасники гурту були фактично голими, а в російськомовних текстах було чимало лайки.

Зокрема заяву правоохоронцям передав місцевий активіст Ростислав Гудзінський.

Провадження відкрите за статтею “хуліганство”. Після отримання пояснень від організаторів Porto Franko, вирішуватимуть подальшу долю і кваліфікацію повідомлення.

“Є розуміння, що це був комерційний захід. Але те, що будуть матюки лунати на півцентру Івано-Франківська, думаю, організатори знали і могли це випередити”, – розповів на умові анонімності один з керівників прикарпатської поліції.

Джерело: “Галка”