п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті вріжуть замовлення для ПТУ та коледжів

У понеділок, 11 червня, відбулося засідання комісії Івано-Франківської обласної ради з питань гуманітарної політики.

Серед іншого депутати розглянули проект рішення обласної ради “Про обсяги регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів і молодших спеціалістів у 2018 році для професійно-технічних навчальних закладів та навчальних закладів інших типів Івано-Франківської області”, інформує Бліц-Інфо.

Зокрема, за словами директора департаменту освіти та науки ОДА Віктора Кімаковича, в області вже три роки шукають методику затвердження регіонального замовлення.

“На Прикарпатті є 19 ПТУ, 1 навчальний центр і 4 коледжі. Цього року ми зменшуємо регіональне замовлення на 134 спеціалісти і на 25 осіб молодшого спеціаліста. Таке рішення прийнято у зв’язку з демографічною ситуацією. Тож пропонуємо затвердити замовлення 678 осіб на очну і 6 на заочну форму навчання для коледжів та ПТУ”, – пояснив Кімакович.

За словами директора департаменту, є домовленості з роботодавцями, щодо працевлаштування всіх цих студентів.

“Цього року багато працівників виїхали за кордон і роботодавці беруть на оплачувану практику, а потім і працевлаштовують наших випускників. Маємо замовлень навіть більше ніж готуємо спеціалістів”, – запевнив головний освітянин.