п’ятниця , 19.04.2024

Житель Калуша не встиг розбагатіти – у нього вилучили наркотики на півмільйона гривень (ФОТО)

Наркотичні засоби на суму близько півмільйона гривень вилучили правоохоронці у 40-річного жителя Калуша.

В ході раніше розпочатого кримінального провадження передбаченого ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, працівниками Управління протидії наркозлочинів поліції Івано-Франківщини під час обшуку у фігуранта виявили та вилучили наркотичні засоби у особливо великих розмірах.

У середу, 20 червня, під час санкціонованого обшуку в домоволодінні 40-річного калушанина правоохоронці виявили та вилучили 1420 таблеток «Субітексу» з вмістом наркотичного засобу «Бупренорфіну», рослини «марихуани», які фігурант вирощував на городі, близько 200 грам готової до споживання наркотичної речовини «марихуани», а також предмет схожий на пістолет.

Крім того, на горищі будинку виявлено приміщення з обладнаним спеціальним освітленням, тепловідбиваючою тканиною, системою вентиляції та 24 горщики засіяні рослинами коноплі.

За цінами «чорного ринку» вартість вилучених таблеток «субітекс» становить близько 500 тис. гривень.

Правоохоронці з’ясовують шляхи надходження наркотичних засобів. Слідчі затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПК України.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження передбачене ч.3 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

За такі дії санкцією статті передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Проводиться слідство, повідомляють у секторі комунікації поліції
Івано-Франківщини.