субота , 20.04.2024

Голова облради звинуватив мера Івано-Франківська в некомпетентності

Під час щотижневої оперативної наради міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків назвав депутатів обласної ради марнотратами.

У свою чергу голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич прокоментував заяву очільника Франківська і вважає його некомпетентним у даному питанні.

Варто наголосити, що Марцінків та Сич є представниками однієї політичної сили – “Свободи”.

“Насправді суть питання полягає в тому, хто буде проводити тендер на закупівлю обладнання для початкової школи за кошти цільової субвенції з державного бюджету – міськвиконком чи Департамент освіти і науки ОДА?…

Бо якщо ці кошти призначені на таку ціль, то Івано-Франківськ отримає обладнання чи коштів пропорційно до наявної у місці кількості початкових шкіл і ніхто інший їх отримати не зможе. Очевидно, що МОН визначив і перелік такого обладнання.

Якщо виникають якісь робочі проблемні питання, то їх слід узгоджувати з Департаментом освіти і науки ОДА й обласна рада тут ні до чого! Без уваги на те, яку партійну приналежність має голова її бюджетної комісії.

Шкода, із декількох сотень працівників міськвиконкому не знайшлося компетентного радника, який би пояснив Руслану Романовичу, що обласний Департамент освіти і науки входить до структури ОДА і в апараті обласної ради такого підрозділу немає і згідно чинного законодавства не може бути!, – прокоментував ситуацію О.Сич.

Джерело: “Фіртка”