п’ятниця , 29.03.2024

У Чорнобилі горить найбільш “радіаційна” зона (ФОТО)

Масштабна пожежа в Чорнобильській зоні поблизу ЧАЕС виникла вранці 5 червня і охопила території на площі близько 10 га. 

Ліквідувати загоряння намагаються понад 100 рятувальників та десятки одиниць техніки. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

5 червня о 10:10 на Київщині, у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, сталося загорання сухої трави з подальшим розповсюдженням пожежі в лісовий масив на площі близько 10 га,
– йдеться у повідомленні.

Загалом, до гасіння пожежі в Чорнобилі залучено 29 одиниць техніки, у тому числі літак й вертоліт ДСНС, та 126 рятувальників, повідомляє “24-ий канал”.

Водночас, користувачі соцмереж наголошують, що горить “Рудий ліс”, який вважається однією з найзабрудненіших ділянок Чорнобильської зони, адже під час вибуху на АЕС він прийняв на себе велику дозу радіації.

“Горить понад десять гектарів у районі “Факелу”/Рудого лісу: це найбільш забруднена територія. Як і у часи совка, влада мовчить. На вулиці граються діти. Напрямок вітру на Київ. Кияни, позакривайте вікна, заберіть дітей в хату”, – наголошують користувачі.

Станом на 10 год. 30 хв. 6 червня, у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення продовжуються заходи щодо ліквідації окремих осередків пожежі на загальній площі близько 5 га.

Ситуація контрольована. Відкритого вогню немає, спостерігається тління двох осередків лісової підстилки, трави, повалених дерев та пеньків.

До гасіння пожежі залучено 35 од. тех. та 150 чол., з них від ДСНС 22 од. тех. та 130 чол.

Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 37 скидів (170 тонн) з них літаками АН-32П здійснено 16 скидів води (128 тонн), вертольотом Мі-8 здійснено 21 скид води (42 тонни)”. – йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС.