п’ятниця , 29.03.2024

У Франківську шукають 10 га землі під будівництво сміттєпереробного заводу

На території Івано-Франківської міської ради планують збудувати сміттєпереробний завод.

8 червня на сесії затвердили рішення про підписання Меморандуму про співпрацю між міською радою, Міністерством оборони та Івано-Франківською ОДА.

Для реалізації цієї мети планують виділити 10 га землі. Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що питання досить складне, але водночас – необхідне. Адже завод слугуватиме не тільки місту, але й усій області.

З цього приводу працювала робоча група на чолі з першим заступником міського голови Миколою Вітенком та народним депутатом Анатолієм Матвієнком. Клопотали про виділення землі як область, так і місто.

“Цей Меморандум – це спільний крок, до нього нам доводилося довго йти. Ми зверталися до Міністерства оборони України, щоб виділити ділянку для спорудження заводу. Адже зараз земля перебуває у власності ДП “Івано-Франківського військового ліспромкомбінату”, – пояснив Вітенко.

Згідно з Меморандумом землю мають передати на постійне користування місту. У свою ж чергу міська рада зобов’язана сприяти вирішенню житлових питань військовослужбовців.

“Ми розуміємо, що для уникнення сміттєвої катастрофи, потрібно реалізовувати відповідні програми. І місто рухається в цьому напрямі. Вже зараз у тестовому режимі працює сортувальна лінія на території Полігону. А наступним амбітним планом є спорудження сміттєпереробного заводу”, – прокоментував Марцінків.