п’ятниця , 26.04.2024

Стихія наробила біди на Прикарпатті – підтоплено 79 житлових будинків, є травмовані (ФОТО)

У четвер, 28 червня, з 17:30  по 24:00  на території окремих районів Івано-Франківської області відмічались опади у вигляді дощу, місцями дуже сильного.

Внаслідок цього дощовими водами підтоплено 79 житлових будинків, 9 адміністративних і виробничих приміщень підприємств та організацій, 54 присадибних ділянки, розміщених в низинних частинах територій. З 2-х підтоплених житлових будинків та 1 мікроавтобусу евакуйовано 4 особи.

28 червня близько 21:00 в селі Глибоке Богородчанського району внаслідок попадання удару блискавки травмовано 2 жінок 1984 р.н. та 1993 р.н.), яких в стані середньої важкості госпіталізовано до Богородчанської центральної районної лікарні.

29 червня о 04:53 в селі Добровляни Калуського району працівниками ДПРЧ 6 міста Калуш за допомогою буксировочного тросу здійснено надання допомоги водію мікроавтобуса «Мерседес Спринтер» 1988 р.н. та пасажирці 1984 р.н,  яких під час стоянки охопило водою річки Лімниця.

В місті Снятин по вулиці Вапняна працівниками ДПРЧ-15 м.Снятин з підтопленого житлового будинку евакуйовано жінку, 1944 р.н.

В селі Гончарів Тлумацького району працівниками ДПРП смт.Обертин з підтопленої будівлі евакуйовано 11-річну дитину, яку передано батькам, власники будинку  від евакуації відмовились.

В смт. Богородчани на вулиці Шевченка працівниками ДПРЧ-4 смт. Богородчани з підтопленої території витягнуто 5 легкових транспортних засобів.

До проведення робіт з відкачування води залучено 11 одиниць техніки та 65 чоловік особового складу підрозділів У ДСНС в області.

В районах області працюють мобільно-оперативні групи територіальних підрозділів УДСНС в області. З метою координації дій сил цивільного захисту міста Калуш під час надання допомоги населенню при ускладненні оперативної обстановки працює мобільно оперативна група У ДСНС в області.

Ситуація перебуває на особливому контролі Управління ДСНС в Івано-Франківській області.