четвер , 25.04.2024

Прикарпатський міністр зберігає мільйони у банках й заробляє на депозитах

Міністр енергетики та вугільної промисловості України України Ігор Насалик, отримав 403 067 гривень як відсотки від вкладів в “Ощадбанку”.

Про це йдеться у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

А от торік міністр отримав 1 мільйон 655 тисяч 745 гривень процентів від вкладів у банках. У нього на банківських рахунках є 14 мільйонів 48 тисяч 303 гривні, 776 843 долари та одне євро.

Готівкою Ігор Насалик зберігає 20 тисяч доларів та 600 тисяч гривень. Заробітна плата міністра в минулому році становила 528 340 гривень, а 700 тисяч гривень поворотної безвідсоткової фінансової допомоги він отримав від своєї дружини Гузял.

У його власності Mercedes-Benz S 500L 4 MATIC вартістю 1 мільйон 350 тисяч гривень, а також він орендує в сина автомобіль Toyota Avensis.

У своїй декларації міністр вказав й десять антикварних виробів, 11 брендових годинників марок Richard Mille, Franc vila Cobra, Devon, Сvstos challanger, Corum admiral’s cup, Сvstos challanger 50, Audemars Piguet Royal oak offshore, Graff, Hublot, Tiffany atlas, Franck muller.

У власності міністра також шість картин, зокрема Айвазовського.   А от дружина володіє двома норковими шубами Marco Vanoli та 32 Paradis, курткою з соболя бренду Rindi та шубою з соболя Marco Vanoli, а також має сім одиниць брендових ювелірних виробів, серед яких сережки, підвіски з білого та жовтого золота з діамантами.

Ігору Насалику належать дві земельні ділянки в селі Проців (Бориспільський район, Київська область) та Козині. А от будинок в Козині площею 561,4 квадратних метра та квартира у Києві належать його дружині Гузял.

Джерело: “Експрес-онлайн”