четвер , 28.03.2024

На Івано-Франківщині автомобіль БМВ злетів у кювет

У неділю, 10 червня, близько 4 години, дорожньо-транспортну пригоду скоїв 19-річний мешканець одного із сіл Городенківського району.

Він, керуючи автомобілем «BMW», рухаючись дорогою сполученням с. Олієво-Королівка-c. Тишківці, Городенківського району, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням та допустив з’їзд у кювет.

Внаслідок автопригоди травми отримав 20-річний пасажир цього автомобіля. Водій не травмований.

Наразі порушнику доведеться відповідати за вчинення дорожньо-транспортної пригоди та керування автотранспортом у нетверезому стані, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження).

Згідно санкції статті такі дії краються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами та строк до трьох років або без такого.