п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті завдяки небайдужим громадянам вдалося розшукати заблукалого хлопчика

У Долинському районі завдяки небайдужим громадянам та оперативності поліції розшукано та повернуто батькам заблукалого хлопчика. Про це повідомили в УПД ГУНП в Івано-Франківській області.

У понеділок, 11 червня, передобідньої пори на одній із вулиць селища Вигода Долинського району перехожі громадяни помітили немісцевого хлопчика, який виглядав розгубленим і не міг до ладу пояснити ні хто він, ні де живе.

Небайдужі люди, не зумівши допомогти дитині повернутися додому (через проблеми із нерозбірливим мовленням дитини), вони повідомили про цю ситуацію у поліцію.

За вказаною адресою з Долинського відділу поліції негайно скерували групу реагування патрульної поліції, з якою вирушив й інспектор ювенальної превенції Мар’ян Марусяк.

Поліцейський, побачивши хлопчика, упізнав у ньому родича іншого неповнолітнього з райцентру, з яким йому раніше доводилося мати справу в службових питаннях.

Виявилося, що знайденому 10-річному хлопчику важко спілкуватися через хворобу, тому він зміг вимовити перехожим лише своє ім’я. Пізніше поліцейський, який упізнав дитину з’ясував, що він приїхав з міста Долина до бабусі у село.

Поліцейські відразу доправили його до батьків, у місто Долина. Його родичі розповіли, що хлопець разом з мамою останнім часом дійсно гостював у Вигоді, а сьогодні вранці непомітно пішов з бабусиного двору та заблукав.

Це ювенальному поліцейському підтвердила його мама в телефонному режимі, якій він подзвонив, щоб повідомити приємну новину.

Виявилося, вона самотужки шукала дитину і надзвичайно зраділа, коли поліцейські повідомили, що хлопчика знайдено і з ним усе гаразд.