четвер , 18.04.2024

На Прикарпатті два “джигіти” вчинили зухвале пограбування

Прокуратура передала до суду справу щодо двох грузинів-«гастролерів», які пограбували будинок у Снятинському районі         

Снятинським відділом Коломийської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох громадян Грузії, які обвинувачуються у вчиненні грабежу, а саме відкритому викраденні чужого майна, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненому потворно, за попередньою змовою групою осіб,із проникненням у житло, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 186 КК України.

Нагадаємо, що двоє громадян Грузії віком 45 та 35 років, які тимчасово проживають у м. Кременчук Полтавської області, в травні 2018 року, попередньо змовившись між собою, приїхали в одне з сіл Снятинського району, де зайшли до господарства місцевого жителя та проникли дойого житлового будинку.

Застосовуючи насильство, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я, відкрито заволоділи майном потерпілого на загальну суму 11 300 грн.

Указаних осіб було затримано на підставі ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Під час досудового розслідування потерпілому відшкодовано матеріальні збитки в повному обсязі.

За вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.