четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті вщент згоріла дерев’яна церква (ФОТО)

У селі Новиця Калуського району вщент згоріла Православна церква Преображення Господнього Київського патріархату.

церква пожежа Прикарпаття

За словами очевидців, пожежа розгорілася близько другої години ночі у понеділок, 11 червня. Церква вигоріла вщент, інформують “Вікна”.

В храмі дбали за безпеку. Цього дня тут відбувалися церковні збори. Як стверджує чоловік, коли виходили, то вимкнули рубильник.

У церкві свічки тримають у руках і відразу гасять, каже чоловік. А на вході стоять ящики з піском, куди теж ставлять свічки. Коли виходять з церкви, ці свічки теж загашують, каже паламар.

На пожежі врятовано одну допоміжну будівлю церкви, дзвіницю та п’ять поруч розташованих житлових будинків. Вогнем знищено будівлю церкви на загальній площі 250 м. кВ, повідомляють в управлінні ДСНС України Івано-Франківської області.

Пожежу гасять 28 рятувальників з вісьмома одиницями пожежно-рятувальної техніки. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Православна церква Преображення Господнього Київського патріархату Новиці – 1921 року забудови. Є пам’яткою містобудування і архітектури місцевого значення

Нагадаємо, що навколо цього храму понад півроку вирують пристрасті. 34-річного отця Любомира парафіяни підозрюють у крадіжці церковного майна.

За один день родина сільського священика купила дві квартири в Івано-Франківську, витративши понад вісімсот тисяч гривень. А трохи раніше – автівку більш як за півмільйона. На час досудового розслідування його усунули від богослужінь.