п’ятниця , 29.03.2024

Населений пункт Прикарпаття потрапив у фінал конкурс “Неймовірні села України”

Село Крилос Галицького району потрапило у фінал ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018», повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Головною метою проекту є сприяння взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів державного управління на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села.

Призовий фонд IIІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018» у розмірі 150 тис. грн буде розподілено наступним чином: перше місце — 100 тис. грн, друге та третє місця — по 25 тис. грн.

Також представник села-переможця конкурсу отримає унікальну можливість від проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» відвідати восени цього року Німеччину з метою обміну досвідом щодо розвитку державного управління та коопераційного самоврядування у Німеччині.

Крім того, одне з 10 сіл-фіналістів отримає у подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні клумбу з тюльпанів, що дозволить селу стати ще привабливішим.

Проект організовано онлайн-ресурсом AgroPortal.ua за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), Посольства Франції в Україні, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», компанії «Бейкер Тіллі Україна», Асоціації об’єднаних територіальних громад України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.