четвер , 25.04.2024

Киянин на “Лексусі” скоїв смертельну аварію в Івано-Франківській області (ФОТО)

Дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком трапилися вчора у селі Уторопи Косівського району.

Так, 15 червня, близько 17:00 год. 63-річний водій, житель міста Києва, керуючи автомобілем марки “Лексус 570” та рухаючись у напрямку Косова дорогою державного значення Р-24 сполученням “Татарів – Кам’янець Подільський”, у с. Уторопи Косівського району, вчинив наїзд на 65-річного пішохода, жителя цього ж населеного пункту.

Чоловік рухався узбіччям дороги у попутному із автомобілем напрямку та вів велосипед, на якому знаходився його 3-річний онук.

В результаті ДТП пенсіонер від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці події, а дитину доставлено до Косівської ЦРЛ з діагнозом: закрита черепно-мозкова травма, забій м’яких тканин та садини лобної ділянки голови, закрита травма грудної клітки.

За результатами проходження медичної експертизи на виявлення стану сп’яніння водій тверезий, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.