п’ятниця , 29.03.2024

Аварія у Калуші: водій поїхав на червоний сигнал світлофора і наробив біди (ФОТО)

Дорожньо-транспортна пригода трапилася у вівторок, 19 червня, у місті Калуші Івано-Франківської області.

Близько 19 год. 20 хв. 26-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем марки «Volkswagen Golf», проїжджаючи перехрестя вулиць Євшана, Незалежності, Європейська, Шептицького, грубо порушив Правила дорожнього руху.

Він проігнорував вимоги червоного сигналу світлофора про заборону руху, виїхав із вул. Шептицького в напрямку до вул. Євшана та допустивш при цьому зіткнення із автомобілем «Opel Insignia».

Цей автомобіль рухався на зелений сигнал світлофора з правої сторони від нього з вул. Європейська в напрямку до вул. Незалежності.

Також порушник правил зіткнувся з автомобілем марки «Volkswagen Caddy», що зупинився на вимогу червоного сигналу світлофора по вул. Євшана.

А після цього ще вчинив наїзд на велосипедиста, який проїжджав на зелений сигнал світлофора, повертаючи зі сторони вул. Незалежності в напрямку до вул. Євшана.

Після вчинення дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля «Volkswagen Golf» намагався втекти з місця події, проте неподалік його затримали перехожі до приїзду поліції.

Внаслідок автопригоди велосипедист, 49-річний місцевий мешканець, отримав тілесні ушкодження у вигляді політравми, закритої черепно-мозкової травми, різано-рваної рани лобної ділянки голови, забою грудної ділянки та хребта та був доставлений на лікування до Калуської районної лікарні.

Усі водії, учасники ДТП, за результатами медичного обстеження – тверезі, повідомляють у секторі комунікації Головного управління Національної поліції Івано-Франківської області.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.