четвер , 28.03.2024

У Франківську на великому хабарі спіймали медсестру, але й візьмуться ще за керівництво пологового (ФОТО)

Старшу медсестру обласного перинатального центру вчора затримали на хабарі у розмірі 2000 євро, а не 2000 доларів, як повідомлялося раніше.

Працівниками Управління захисту економіки в Івано-Франківській області спільно з слідчими обласного Слідчого управління ГУ НП під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області задокументовано факт отримання неправомірної вигоди у розмірі 2000 євро старшою медсестрою одного з відділів перинатального центру в Івано-Франківську.

Зокрема, 22 травня, правоохоронцями було затримано медичного працівника при одержанні неправомірної вигоди, яку вона отримала від місцевої жительки за сприяння в працевлаштуванні до вказаного медичного закладу.

Наразі її затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.

Під час затримання жінка добровільно видала предмет неправомірної вигоди, зафіксовано в законний спосіб.

Крім того, правоохоронці перевіряють причетність до цього кримінального правопорушення керівництво вищевказаного медичного закладу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років і конфіскацією майна, повідомляють у секторі комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Читайте по цій темі:
У Франківську медсестра пологового будинку попалася на хабарі у розмірі 2000 доларів