четвер , 28.03.2024

У Коломиї спіймали небезпечного водія, який перевозив наркотики і гранату

В автомобілі жителя Коломийщини виявлено наркотики та ручну димову гранату

5 травня під час несення служби на території обслуговування працівниками Коломийського відділу поліції на одній із вулиць міста було зупинено автомобіль марки «Volvo 740» під керуванням 39-річного мешканця одного із сіл району.

Під час перевірки документів водій почав помітно нервувати. В ході огляду автомобіля поліцейські виявили та вилучили предмет циліндричної форми із написом «РДГ-55Ч» (ручна димова граната).

Окрім цього, в автомобілі поліцейські також виявили та вилучили полімерну колбу із поліетиленовим пакетом всередині, у якому знаходилась речовина з різким запахом ацетону, ззовні схожа на наркотичний засіб «Амфетамін», яку, як пояснив останній, він зберігав для власного вживання.

Все вилучене правоохоронці направили на проведення експертизи.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Проводиться слідство, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.