п’ятниця , 29.03.2024

У Галицькому парку показали херсонських ведмедів. Усі живі та здорові (ВІДЕО)

У мережі з’явилася інформація про те, нібито клишоногого умертвили працівники парку.

В соціальних мережах обурилися новиною про те, що в Галицькому природному парку загинув ведмідь – за словами однієї з херсонських зоозахисниць, клишоногого нібито приспали, тому що він не міг дати потомства, пише Сегодня.

Журналісти “Сьогодні” вирішили розібратися в ситуації і приїхали в Галич, щоб побачити умови, в яких живуть ведмеді і перевірити, чи не стало тварин менше.

“Пам’ятайте гучну історію, як наших херсонських ведмедів забрали із зоопарку в Гідропарку, і відправили в Галич? Так ось, на сьогоднішній день, один з ведмедів вже приспаний! Аргументи – вік, стан здоров’я. Але насправді ведмідь був кастрований, тому у нього не може бути потомства! А до своєї, ведмедиці він нікого не підпускав. Ось від нього і позбулися”, – заявляла Аліса Рувинська на своїй сторінці в соціальній мережі.

Це повідомлення сколихнуло соцмережі, але виявилося неправдою – за словами працівників Галицького парку, всі ведмеді живі і здорові

“Написали з Херсонської ОДА, департамент екології. Потім надіслали листа офіційного. Ми пояснили, що інформація не відповідає дійсності”, – розповів начальник наукового відділу Галицького національного парку Василь Маланюк.

Також журналістам показали “винуватця” переполоху – єдиного з чоловіків у ведмежому сімействі – його разом з мамою і двома сестрами привезли минулого року з Херсона. Там клишоногі жили в тісному вольєрі одного з зоокуточків.

“Це Надя. Молодший ще є, Мир, це брат і сестра. А там відпочиває на пагорбі – це Діна, його мама. З іншого боку, бачите, ходить собі – це Маша”, – показав працівник парку, додавши, що на Прикарпатті ведмеді освоїлися за лічені дні.

Як розповів начальник сектора реабілітації Галицького природного парку Андрій Гембарський, “Мир – найбільший, Надя – вона середня, забарвлення у неї темніше трошки”. Після переселення ведмеді обживали вольєр, і дизайнером був єдиний чоловік у сім’ї – Мир.

“Будиночок, був закритий з усіх боків, був один вхід. Він спочатку зробив собі вікна, зробив ще один вхід або вихід”, – зазначив він.

Годують ведмедів двічі на день: рибою, медом, овочами і фруктами. Між основними прийомами їжі клишоногі отримують різну смакоту. Хліб, булочки, горішки – це йде як ласощі, і незабаром тваринам доведеться переїхати – четверо клишоногих готуються до новосілля: для них обладнають величезний вольєр площею майже два гектари, з барлогою, різними гірками і навіть басейном.