п’ятниця , 19.04.2024

Скандал на Івано-Франківщині: хулігани винесли на дорогу пам’ятник Шевченку і розбили його (ФОТО)

Правоохоронці встановили хуліганів, які пошкодили пам’ятник Шевченку у Снятинському районі.

Подія сталася у селі Задубрівці Снятинського району 1 травня близько опівночі. Невідомі особи пошкодили погруддя пам’ятника Тараса Шевченка.

Працівники місцевого відділення поліції спільно з колегами зі служби безпеки встановили причетних до вчинення хуліганських дій.

Повідомлення до поліції від сільського голови надійшло наступного дня. Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи встановлено, що зловмисники ще в неділю, 29 квітня, зняли погруддя пам’ятника українського поета Тараса Шевченка із встановленого постаменту та винесли його на дорогу. Сільський голова, спільно з місцевими жителями самотужки встановили погруддя.

Проте, зловмисники уже в ніч з 1 на 2 травня повторили вчинок.

В ході проведення пошуків зловмисників, причетних до хуліганських дій, правоохоронці встановили та довели причетність до вказаного злочину двох місцевих жителів. Один із них школяр 2001 року народження, інший – 22-річного віку, ніде не працює і не навчається.
З їх слів, коли виносили пам’ятник другий раз, не втримавши його у руках, випустили. Оскільки погруддя виготовлено із метало-бетонної конструкції з порожниною усередині то конструкція розбилася.
В ході огляду місця події, а саме огородженої території пам’ятника та самого пам’ятника, жодних написів чи слідів наруги не виявлено.

За цим фактом розпочато та проводиться досудове слідство. Дії зловмисників кваліфіковано за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, повідомляють у секторі комунікації Головного управління Національної поліції
в Івано-Франківській області.