четвер , 28.03.2024

П’яний житель Прикарпаття підпалив сіно, а згоріла уся будівля

За клопотанням прокуратури чоловіка, який умисно шляхом підпалу знищив адміністративну споруду на території майнового комплексу, взято під варту              

Долинським відділом Калуської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом учинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 («Умисне знищення або пошкодження майна») Кримінального кодексу України.

Встановлено, що 24-річний житель одного із сіл Долинського району у травні поточного року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, маючи намір на умисне знищення чужого майна шляхом підпалу, підпалив сіно, внаслідок чого вогнем було вщент знищено будівлю та спричинено потерпілому матеріальну шкоду в сумі 230 000 грн.

На даний час зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 («Умисне знищення або пошкодження майна») Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Крім того, щодо вказаного правопорушника наразі судом уже розглядається обвинувальний акт за ч. 3 ст. 299 («Жорстоке поводження з тваринами») Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.