четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті затримали свіжого земельного хабарника (ФОТО)

На Прикарпатті правоохоронці затримали землевпорядника сільської ради за отримання неправомірної вигоди

В межах кримінального провадження слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Івано-Франківській області за процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 450 доларів США посадовою особою.

Зокрема, 15 травня о 13:00 год. в службовому кабінеті однієї із сільських рад, Тисменицького району було затримано посадову особу органів місцевого самоврядування за одержання неправомірної вигоди. Посадовець вимагав у жительки Івано-Франківської області грошові кошти за видачу довідки про відсутність будівництва на земельній ділянці.

Під час затримання чоловік добровільно видав предмет неправомірної вигоди.

Наразі його затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років і конфіскацією майна, повідомляють у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.