п’ятниця , 29.03.2024

Влада прогнозує, що 10% мешканців Івано-Франківська втратять субсидії

29 травня заступник директора департаменту соціальної політики Івано-Франківської міської ради Руслан Зелик доповів про зміни при призначенні субсидій на оплату житлово-комунальних послуг мешканцям міста.

За його словами, зміни вступили в дію з 1 травня. До цього 46 019 домогосподарств користувалися субсидіями. З них деяким субсидія буде перерахована автоматично. Частина позбудеться її, а деяким треба буде прийти і заповнити документи знову. Приблизно 10% домогосподарств позбудуться субсидії.

«Якщо в когось з членів сім’ї є автомобіль, випущений після 1 травня 2013, то потрібно заповнити знову документи. Якщо, наприклад, в пенсіонерки є одружений син, але невістка зареєстрована в іншому місці, то вона все одно має подавати їхні декларації. Тому ці старенькі пенсіонери будуть мати вже зовсім іншу субсидію. Так виглядає, що треба тоді виписувати сина», – розповідає Зелик.

Також є ряд умов, при яких субсидія не буде призначатися. Наприклад, не призначається, якщо площа квартири перевищує 120 кв м, а будинок – 200 кв. м.

Якщо ж, наприклад, чоловік є власником однієї квартирі зареєстрований там, дружина зареєстрована в іншій, то субсидія може бути для однієї квартири. Але якщо їхні доходи додадуть, то субсидії можуть не надати взагалі, пише “Галицький кореспондент”.