четвер , 25.04.2024

Як обрати ворота із сендвіч-панелей для гаража у Вінниці? Поради від brama-market.lviv.ua

Якісна гаражна брама гарантує захист авто від зловмисників й від несприятливих погодних умов.

sekcijni vorota dlya garazha

sekcijni vorota dlya garazha

Тому обираючи модель важливо враховувати характеристики проєму та кліматичну ситуацію в регіоні. Найкращий варіант для сучасних будинків — секційні ворота.

У цій статті спеціалісти brama-market.lviv.ua розповідають про переваги та недоліки моделей. Розберемо які бувають сендвічі, та який тип підійде для того чи іншого об’єкту.

Розглянемо як обрати габарити огорожі та як автоматику для неї.

Типи профілів гаражних брам

Полотно секційних воріт складається з сендвіч-панелей, що виготовляються зі сталевого корпусу, заповненого щільним пінополіуретаном. З’єднуються між собою секції за допомогою проміжних петель.

Сталеві листи  попередньо оцинковані. Декоративне покриття виконується поліуретановою фарбою. Деякі виробники використовують порошкову поліефірну фарбу (Wisniowski, Польща).

Для приміщень з отепленням необхідно встановлювати «теплі» сендвічі. Такі секції мають більшу товщину — від 40 (помірний клімат) до 60 мм (для більш холодних регіонів).

Брами цього типу зберігають в середині приміщенні комфортну температуру і в спекотну, і в холодну погоду. Для приміщень, що не мають системи обігріву теплоізоляція не так важлива, тож можна трохи заощадити, придбавши тонші панелі — 20 мм.

Розраховуємо габаритні розміри брами

Якщо гараж на стадії розробки, приділіть увагу розміру проєму. Щоб розрахувати ширину отвору враховуйте габарити автотранспорту та під’їзної алеї. Для легкового автомобілю достатньо ширини 2500 мм.

Якщо у вас габаритне авто, наприклад, позашляховик, то не рекомендовано проектувати проєм менше 3000 мм. Для великої техніки, на кшталт вантажного Mercedes Sprinter, ширина може сягати 6000 мм.

Для розрахунку висоти також враховуйте габарити авто. Монтажники радять до висоти автомобілю додати не менше 60 см. Таким чином, можна не хвилюватись про зручність в’їзду. Частіше за все замовляють ворота з висотою від 2500 до 3500 мм.

Обираємо спосіб управління

Виробники пропонують 2 способи керування секційними брамами:

  1. Ручне управління — встановлюється за замовченням. Це назавжди зручно, особливо якщо надворі холодно або дощить.
  2. Автоматичні брами — після монтажу електропривода, відчиняти/зачиняти стулку можна на відстані (100 м). Для керування використовується пульт дистанційного управляння.

Щодо вибору автоматики, важливі такі фактори, як потужність та тяглова сила. Для коректної роботи системи, ці параметри мають відповідати вазі та габаритам стулки.

Для воріт розміром 2000х4000 мм, потрібен привод з потужністю 500 Вт. Відмітимо, що виробники автоматики в техпаспорті вказують допустимі параметри огорож.

Для зручності використання та підвищення рівня безпеки встановлюють додаткові прилади. Фотоелементи зупиняють рух стулки та повертають у вихідне положення, якщо в отворі є перешкода.

Ця функція корисна, коли вдома маленькі діти або домашні улюбленці. Спеціальні антени застосовують для розширення радіуса дії пульта ДУ. LED-лампи сигналізують про те, що полотно рухається.

sendvich-paneli

sendvich-paneli

Брами із сендвіч-панелей — як замовити з монтажем у Вінниці?

Придбати ворота в гараж ви можете на сайті brama-market.lviv.ua. Достатньо залишити заявку онлайн, та фахівець компанії зв’яжеться з вами через кілька хвилин.

Подзвонити самостійно можна за номером — +38 (050) 356-21-14. Спеціалісти допоможуть знайти браму, яка підійде для вашого об’єкта. Виготовлення кожної моделі виконується під замовлення.

Надаємо безкоштовно послугу «Замір отвору». Доставляймо протягом трьох діб. Щоб ознайомиться з продукцією завітайте до офісу компанії «БРАМА-МАРКЕТ» у Вінницькій області.