четвер , 28.03.2024

Художнику зі Львова дозволили приватизувати елітне приміщення у центрі Івано-Франківська

На останній сесії Івано-Франківської міської ради депутати розглянули проект рішення про затвердження висновків оцінювачів про вартість об’єктів комунальної власності міста.

Днями ці питання були винесені на розгляд профільної комісії. З-поміж іншого тут розглядали проект рішення щодо приватизації приміщення, площею 41 кв.м. на Незалежності, 37, пише “Фіртка”.

«Згідно із висновками оцінювачів, приміщення у самісінькому центрі міста коштує трохи більше 500 тисяч гривень. Враховуючи реальну ринкову вартість нерухомості на франківській «сотці», можу сказати, що цифри занижені щонайменше у 5-6 разів», – каже голова постійної комісії з питань оренди та приватизації комунального майна, укропівець Сергій Гаєвський.

До слова, експерти-ріелтори вважають таку нерухомість найпривабливішою в Івано-Франкіську. Її ціна зараз сягає близько 3 тисяч доларів за квадратний метр. Таким чином, приміщення, вартістю понад 3 мільйони гривень хочуть купити за 500 тисяч, тобто вкрасти в іванофранківців більше 2,5 мільйонів.

І під час сесії міськради, що відбулася 2 травня, обранці більшісттю голосів за безцінь вже ж таки вирішили продати це приміщення Ярославу Кравченко.

Так 14 депутатів від фракції “Свобода” (включно з міським головою) підтримали відповідне рішення, “за” проголосували також ще 4 обранців від “Батьківщини” і 4 депутати від БПП, 1 представник Самопомочі. Проти такого рішення проголосував укропівець Гаєвський, ще 4 його однопартійців утрималися або ж не голосували. Утрималися і не голосували – 4 представники Самопомочі, 3 представників від БПП і 3 позафракційних обранців.

Ярослав Кравченко – член Львівської обласної організації Національної Спілки художників України, в минулому – депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» та судячи зі світлин у соціальних мережах, близький друг заступника Івано-Франківського міського голови Олексія Кайди.