четвер , 25.04.2024

Франківська влада здала найбільші площі приміщень фірмам «свободівців» та члену виконкому

У 2017 році Івано-Франківська міська рада віддала в оренду найбільші площі комунальної нерухомості підприємствам «свободівців», а також члена виконкому міськради Вадима Войтика.

Про це написала Марія Гаврилюк на сайті «Курс»

Видання склало п’ятірку орендарів, які минулого року отримали найбільші площі приміщень у місті.

Найбільше квадратних метрів – 797 – взяло в оренду ТОВ «Карпатська будівельна компанія» за адресою Деповська, 91. Це склади, за які фірма платить 2,2 тис грн. у місяць, або по 2,8 грн. за квадрат.

Засновником та керівником підприємства є депутат попереднього скликання Тисменицької райради від «Свободи» Юрій Шелист. Цього року міськрада внесла склади на Деповській до переліку об’єктів комунальної власності Франківська, які підлягають приватизації шляхом викупу.

732  кв м по вул. Гетьмана Мазепи, 185 взяло в оренду у громади міста ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області для розміщення структурного підрозділу за ціною 1,2 грн. в рік. За такою ж ціною департамент освіти та науки Франківської міськради орендує 657 кв м на стадіоні «Рух» по вул. Чорновола, 128.

У Топ-5 за найбільшою площею оренди ввійшло також ТОВ «Агентство правових технологій», яке взяло в оренду 342 кв м по вул. Короля Данила, 48 під редакцію газети. За місяць фірма зобов’язалася платити 15,8 тис грн. Так само, як і склади на Деповській, міськрада внесла приміщення на вул. Короля Данила, 48 до переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу.

Засновником «Агентства правових технологій» є член виконкому Івано-Франківської міськради, шеф-редактор інтернет-видання «Галка» Вадим Войтик.

Завершує п’ятірку ТОВ «Скайфол Енерджі», яке орендує у міста дахи під електростанції з використанням сонячної енергії. У грудні 2016 р. на замовлення «Скайфол Енерджі» «Екотехнік Ураїна Груп» спорудила сонячну електростанцію на даху комунальної ТРК «Вежа» по вул. Галицька, 22 в Івано-Франківську.

Другу сонячну електростанцію на замовлення «Скайфол Енерджі» встановили на будівлі КП «Івано-Франківськводоекотехпром» на вул. Ботанічній. Договори оренди міська рада уклала з цим підприємством до 2065 р. на пільгових умовах.

«Скайфол Енерджі» заснували Катерина Дротянко, Олександр Мирний, Андрій Іванюк, який і очолює підприємство, та Андрій Снігурський.

Катерина Дротянко – член ВО «Свобода», помічник депутата Прилуцької міської ради Ігоря Дубровського та рідна сестра Вікторії Дротянко – начальника патронатної служби мера Франківська.

Олександр Мирний – нардеп попереднього скликання, керівник Секретаріату ВО «Свобода». Андрій Снігурський – бізнес-партнер Мирного, разом з ним є співзасновником фірми «Делла-Інформ».

Четвертий співзасновник та директор «Скайфол Енерджі» Андрій Іванюк раніше проживав у місті Красноперекопськ АР Крим. За даними YouControl, він досі очолює Красноперекопську міську партійну організацію ВО «Свобода» та був помічником нардепа-«свободівця» попереднього скликання Едуарда Леонова.

За даними Департаменту комунальних ресурсів Франківської міськради, у 2017 р. міський бюджет отримав 12 млн грн. від оренди комунального майна загальною площею 72,2 тис кв м.

Як відомо, мером Іван-Франківська є «свободівець» Руслан Марцінків.

Джерело: “Наші гроші”

Один коментар

  1. Володимир

    Наш мер – рідкісна гнида і контрацептив