вівторок , 23.04.2024

У Франківську судитимуть 6 киян, які влаштували стрілянину у нічному клубі

«Ельдорадівські стрільці» постануть перед судом. Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт

Івано-Франківською місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

Досудовим розслідуванням установлено, що жителі міста Києва та Київської області, перебуваючи в одному з нічних клубів м. Івано-Франківська, 01.04.2018 застосували вогнепальну зброю та умисно спричинили тілесні ушкодження шляхом нанесення ударів руками і ногами відвідувачам закладу.

Внаслідок вищевказаних дій шкоду завдано двом потерпілим особам. Під час досудового розслідування всім шістьом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

На теперішній час Івано-Франківською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо шести зазначених осіб за скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 («Хуліганство») Кримінального кодексу України.

За вчинені дії зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Читайте також:

У Франківську у нічному закладі «Ельдорадо» стрілянина. Затримали підозрюваних (ФОТО)

Кияни та харків’яни влаштували стрілянину у нічному клубі Івано-Франківська. Поліція затримала 11 осіб (ФОТО)