п’ятниця , 29.03.2024

У Бурштині майже на 40% підвищили тариф на гарячу воду

У Бурштині депутати на сесії міської ради погодили підняття тарифу на централізоване гаряче водопостачання на 39,7%.

Згідно з проектом рішення бурштинці відтепер платитимуть за 1 куб води – 25,57 грн, замість – 18,30 гривень за куб, інформує Фіртка.

Як повідомив місцевий активіст Вадим Коцюбайло, керівник КП “Житловик”Віктор Марчук пропонував підняття тарифу на 14 гривень, тобто до 32 грн за куб.

Втім депутати підтримали підняття лише на 7,27 гривень.

“Не популярне рішення, але мабуть інших варіантів нема. Головний посил, якщо піднімаєм тариф, має бути СЕРВІС відповідний!”, – йдеться у повідомленні.

Відтак “за” відповідне рішення проголосувало 15 із 27 обраних депутатів, ще 7 утримались.

Мешканці міста обурюються новому “покращенню”, адже кажуть, якість води не відповідає ціні. Неодноразово люди вже скаржились, що із кранів тече вода з іржею чи брудом.

“А за що їм платити більше? Минулого року майже місяць із кранів текла брудна та смердюча вода. Сьогодні коли її набрати у ванну, то гаряча вода брудно жовтого кольору, у якій навіть гидко митися. Станція могла б задарма віддавати бурштинцям воду, так ні – всі сьогодні хочуть нажитися на людях. Мер та комунальники тільки нарікають, що грошей не вистачає – їх і не вистачатиме, якщо не буде кому ними керувати з розумом, а поки всі тільки набивають свої кишені”, – каже мешканка Бурштина пані Марія.

Крім того, під дописом Вадима Коцюбайла люди коментують, що якість води неприпустима.

“Це вже повний абзац….покупатися нема в чому. Цілющі води, ку@ва!”,  – коментує підвищення тарифу Людмила Карпяк.

“Спочатку хай замінять повністю труби (бо приходиться спускати десятки літрів ржавої гарячої води щодня)”, – написала Nadezhda Deriy

“Тарифи піднімають, а якість води депутатів не цікавить – було б за що піднімати тарифи, взагалі з глузду з’їхали”, – зауважила Христя Смелевська.

“Підніміть тарифи, піднімуться ціни, а хтось з депутатів знає скільки люди заробляють? ТЕС до уваги не беру тому, що не всі там працюють, а в деяких магазинах за день навіть 100 грн не платять!”, – зазначила Ольга Геращенко-Польова.