п’ятниця , 29.03.2024

Український співак прокоментував свій виступ у Москві 9 травня

Співак Віталій Козловський запевняє, що не боїться цькування через свій виступ у Москві 9-го травня.  

Артист вважає, що це не зрада, і що він зробив усе правильно, донесши свою ідею до росіян.   Про це Віталік детально розписав у своєму Facebook.

“Я не заперечую своєї участі у концерті в Москві, присвяченому Дню Перемоги!  Але для уникнення спекуляцій вважаю за необхідне сказати наступне.   За останні 4 роки я жодного разу не виступав в Росії і вважаю це недопустимим зі зрозумілих на те причин.

Але коли від українців, які живуть у Росії, отримав запрошення виступити на концерті з нагоди Дня Перемоги – після тривалих сумнівів погодився. Я вшанував ветеранів там, де мене хотіли почути та з іншої нагоди цього виступу я б собі не дозволив.

Переконаний, що ветерани в Москві такі ж, як і в Києві – вони разом пройшли страшну війну, перемогли у ній, заплативши дуже дорогу ціну. Вони йшли до кінця, не ділили себе на нації, це їх пам`ять. І вони заслуговують на те, щоб прожити свої останні роки гідно, відчуваючи нашу вдячність.

Протистояння політиків (саме політиків, а не простих людей!!!), яке відбувається нині і призводить до нової війни та смертей моїх земляків – це страшно, але це не має нівелювати історію та подвиг тих, хто переміг у 1945-му. Не має ставати на заваді порозумінню людей адекватних та думаючих.

Тому я не відмовився від цього виступу. І коли під час концерту отримав записку «Украина, мы тебя любим! Пусть всегда будет мир!» – Я зрозумів, що зробив все правильно.

Я чесний перед своєю Батьківщиною-Україною. Я неодноразово виступав в зоні АТО і підтримуватиму свою країну в усьому і завжди.

Я пишаюся званням Заслуженого Артиста України і принциповою умовою мого виступу в Москві було – щоб саме так мене оголосили.

Щоб я мав можливість спілкуватися зі сцени саме як Український артист і просувати українську ідею і нашу правду простим людям.  Донести до них те, яка сильна і талановита наша Країна. Які справжні та достойні люди у ній живуть і заслуговують на мирне небо.

Те, що ми не хочемо війни та щоб гинули наші земляки.    І нехай зі мною хтось не погодиться, але вважаю, що донести правду щодо своєї країни і свого народу у такий спосіб, сказати відкрито на площі перед людьми – це не зрада.

Зрада – піддаватися істерикам, «бити» один одного, цькувати і затишно себе почувати в атмосфері ненависті та пошуку серед своїх тих, кого можна звинуватити у всіх гріхах.

Це моя особиста думка, яку я нікому не нав’язую. Якою б не була суспільна реакція, це не змінить того факту, що я завжди був патріотом своєї країни і залишаюся ним. А цькування я не боюсь”.

Джерело: “Експрес”