п’ятниця , 29.03.2024

Україна вшанувала загиблих правоохоронців у збитому терористами гелікоптері (ФОТО)

Пам’ятне віче-реквієм за загиблими військовослужбовцями Нацгвардії та 6-ма прикарпатськими міліціонерами спецроти УМВС в Івано-Франківській області відбулося 29 травня на місці падіння гелікоптера, поблизу міста Слов’янськ, де встановлено пам’ятний знак. 

Загиблих бійців прибули вшанувати заступник командувача об’єднаних сил з питань застосування сил та засобів НГУ Ігор Тимошенко, заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, начальник ГУНП в Донецькій області Микола Семенишин, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, начальники поліції Івано-Франківської та Хмельницької областей Віктор Шкутов та Василь Віконський, побратими, представники місцевої влади, волонтери та жителі міста.

Трагедія, що забрала життя дванадцяти чоловік, сталась у Міжнародний день миротворців ООН, коли весь світ вшановував і вітав людей, які оберігали мир у різних куточках планети.

Гелікоптер із бортовим номером «16» повертався з гори Карачун після розвантаження харчових продуктів та проведення ротації особового складу на блокпосту. Транспортник був обстріляний терористами з лісосмуги та підбитий з переносного зенітного ракетного комплексу.

Вчора згадали генерал-майора Сергія Кульчицького, полковника Сергія Бульдовича, майора Віталія Куриловича, капітана Сергія Кравченка, прапорщиків Валентина Білошкурського і Віктора Липського, і шістьох працівників спеціальної роти міліції УМВС України в Івано-Франківській області: старших лейтенантів міліції Петра Безпалька та Василя Семанюка, старшого прапорщика міліції Володимира Шарабуряка, прапорщика міліції Володимира Лисенчука, старшини міліції Петра Остап’юка, старшого сержанта міліції Віктора Яков’яка.

Вшановуючи героїв, заступник командувача об’єднаних сил з питань застосування сил та засобів НГУ Ігор Тимошенко зазначив, що як і чотири роки тому, так і зараз бійці Національної гвардії України та працівники Національної поліції України пліч-о-пліч виконують покладені на них завдання.

«Чотири роки відділяють нас від тієї трагічної події. Чотири роки на цьому місці зустрічаються друзі, побратими та родичі і віддають пошану загиблим героям. Герої не вмирають, вони живуть у наших серцях», – сказав Ігор Тимошенко.

Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу”, всі бійці нагороджені орденом «За мужність» I ступеня (посмертно), а Сергію Кульчицькому присвоєно звання «Герой України» (посмертно).

Від імені Національної поліції України слова співчуття та подяки рідним і близьким висловив заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв.

«Історія України останні роки сповнена трагічних подій, але ми сильні, ми свідомі того, що рухаємося в правильному напрямку. Слава Україні!» – звернувся до присутніх Костянтин Бушуєв.

Присутні вшанували пам’ять загиблих правоохоронців та нацгвардійців хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку, повідомляють у секторі комунікації поліції в Івано-Франківській області.