субота , 20.04.2024

Золото для вчительки: у Франківську батьки активно готуються до Останнього дзвоника

Представники батьківського комітету 4В із школи ЗОШ №28 Івано-Франківська звернулись до батьків із пропозицією здати гроші на подарунки для вчителів.

Як виявилось, дарувати пропонують  сертифікати у ювелірний магазин.

Гроші кажуть передавати через одну із вчителів, правда, пропонують замотати їх у папірець, пише “Галицький кореспондент”.

Журналісти вирішили поцікавитись у  директора департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігоря Смаля, як вони відреагують на цей інцидент.

«Ситуація не є нормальною, але ми не знаємо, як у таких випадках впливати на батьків. Скільки вже говорили про подарунки… Я не можу зрозуміти ні батьків, ні вчителів», – каже Смаль.

Він додає, що є частина батьків, які категорично проти фінансових зборів. Але є інші, і вони йдуть на такі кроки.

«У мене слів немає. Дуже не приємно, що вчителі до такого опускаються. Вони насамперед себе зневажають і показують, що не є нормальними вчителями», – обурюється головний освітянин міста.

Що робити у такій ситуації у департаменті не знають. Кажуть, що догану давати немає за що, бо люди так хочуть подякувати.

«Вчителі ж скажуть, що це ініціатива батьків. Що вони про це не знали і взагалі жодної копійки і жодного подарунку ще не взяли, – додає Смаль. – Тому зробити нічого не можна і якщо у когось є методи для боротьби з таким, то нехай поділяться ними».

Сам головний освітянин міста не визнає цих подарунків  і вважає, що зайві навіть квіти. Мовляв, якщо є зайві гроші, то їх краще віддати, наприклад, хлопцям в АТО.