вівторок , 16.04.2024

В Україні різко збільшилися продажі вживаних автомобілів

У квітні 2018 року в Україні було зареєстровано 6,5 тисячі вживаних автомобілів, що на 44% більше ніж у квітні минулого року.

Про це повідомили в асоціації Укравтопром.

Відзначається, що такому росту цього показника сприяла дія знижених акцизів на імпорт легкових автомобілів, що були в експлуатації, під які в цьому році підпадають машини віком до 8 років.

Найбільша кількість імпортного секонд-хенду припадає на автомобілі Volkswagen – у квітні було зареєстровано 1004 машини цієї марки. У результаті, частка машин з пробігом у загальному обсязі квітневих первинних реєстрацій автомобілів Volkswagen становить 62%.

Renault посідає друге місце – було зареєстровано 888 автомобілів, що на 31% більше ніж роком раніше.

Автомобілі Skoda придбали 592 українців, що на 54% більше ніж нові автомобілі цієї марки.

Четверте місце в рейтингу займає Ford – було зареєстровано 485 вживаних автомобілів. Це становить дві третини від загальної кількості квітневих продажів марки в Україні.

Замикає п’ятірку лідерів Opel, автомобілі цієї марки обрали 349 українців. При цьому, у квітні в Україні продали лише 16 нових автомобілів Opel.

У цілому, за чотири місяці цього року (січень-квітень) український парк поповнився на 25,2 тис. вживаних легкових автомобілів, що на 85% більше ніж за аналогічний період минулого року.