четвер , 28.03.2024

Вогонь та залізо: В Івано-Франківську розпочалось “Свято ковалів” (ФОТО)

Сьогодні, 11 травня, в Івано-Франківську розпочався триденний фестиваль “Свято ковалів”.

На дійство, яке відбувається на площі фортечної галереї “Бастіон” вже 16-й раз поспіль, приїхали майстри роботи з залізом та іншими металами із десяти країн світу – від Польщі ло США. Вони продають свої роботи, обмінюються досвідом.

Цьогорічною темою фестивалю стануть птахи, пише “Галицький кореспондент”.

Впродовж трьох днів ковалі створюватимуть шедеври, проводитимуть майстер-класи та спільно куватимуть арт-об’єкти для Івано-Франківська. Крім того, у суботу в Палаці Потоцьких відбудеться шоу “Нічне кування”, а ді-джеї гратимуть музику на вінілі.

Серед цікавинок фестивалю також є додаток для смартфонів, який використовує принцип доповненої реальності – навівши камеру на певні мистецькі об’єкти міста, ви побачите анімацію і “заробите” бали, за які потім можна виграти призи.

За словам організатора фестивалю Сергія Полуботька, скульптура птахів буде натягнута на тросах між будинками та стане унікальною – повітряною. Їх розмістять між вулицею Галицькою та площею Шептицького.

“Ми запросили міста-партнери, які займаються туризмом – Моршин, Яремче. Наступного року ми прийматимемо Форум ковальських міст – досить відому подію, яка цьогоріч проходить у Німеччині. Також задіємо територію Палацу Потоцьких”, – розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.