неділя , 05.05.2024

У Франківську не дочекались 15-го квітня і уже відключили опалення

Зазвичай в Україні опалювальний сезон закінчується приблизно 15-го квітня, або ж якщо температура повітря не опускається нижче +8 градусів тепла, протягом декількох діб підряд.

Проте у Івано-Франківську вирішили відключити тепло ще вчора, 2 квітня. Без опалення залишилося не все місто, а лише споживачі Станіславської теплоенергетичної компанії, повідомляє Франик.

Таку інформацію повідомив на сьогоднішній оперативній нараді, міський очільник Руслан Марцінків. Виявляється причиною такого передчасного відключення, стала відсутність договорів на номінації.

Марцінків обурений такою ситуацією і зауважив, що у всьому вина монополії. Там де немає конкуренції, не буде і чіткого порядку. Представники СТЕКу поскаржились, що з «Нафтогазом» неможливо було домовитись. До слова, керівнику «Теплокомуненерго» Василю Рущаку це таки вдалося, їм номінації надали, проте потрібно було вести переговори протягом декількох днів. Марцінків похвалив Рущака за наполегливість і позитивний результат і вкотре дорікнув СТЕК, через дії якого тепер потрібно витрачати чимало коштів на котельні і дитячі дошкільні заклади.

Також мер зазначив, що сьогодні всю ніч люди телефонували на гарячу лінію і скаржилися на відсутність тепла. Як можна було допустити таку ситуацію, адже народ ні в чому не винен.

Коментувати ситуацію повинен ще і голова Франківської ОДА, котрий теж мав розмову з представниками Нафтогазу.

До поки вирішується ця ситуація тішить лише, що погодні умови не надто критичні. Синоптики прогнозують значне потепління до +15, а відтак можливо таке раннє відключення не змусить містян сильно страждати.