вівторок , 16.04.2024

У Франківську студенти музичного училища влаштували бунт проти директора (ФОТО)

Студенти духового відділу музичного училища імені Дениса Січинського вимагають звільнення керівника закладу Петра Гундера. Під такою заявою підписались 30 студентів.

У четвер, 12 квітня, студенти також оголосили про страйк. Однак на нього прийшли трохи менше половини.

Студенти кажуть – це через те, що їм погрожують не видати дипломи про закінчення навчального закладу, повідомляє Бліц-Інфо.

Загалом студенти скаржаться на те, що директор змушує дітей грати в оркестрі, де сам є керівником, в поза робочий час, забирає їх з інших предметів та навіть у вихідні дні зобов’язує приходити на такі заняття. Окрім того, у батьків студентів першого курсу вимагають благодійні внески у розмірі 500 гривень, а ще застосовує ненормативну лексику та морально тисне на них.

Також скаржаться на директора й деякі викладачі. Так, Мар’ян Припхан розповідає, що директор змушує молодих викладачів писати строковий трудовий договір, через це з їхнього трудового стажу випадають  2 – 3 місяці.

У свою чергу директор училища Петро Гундер зазначає, що оркестри в поза робочий час деколи бувають, але це тільки за потреби.

«Бувають додаткові репетиції через те, що деяка частина грає добре, а інша ні. Є діти, які можуть своєчасно вивчити, але є такі, що не можуть. Ініціатива із заняттями моя. Адже на третьому курсі мінімуму 20 оркестрових партій мають вивчити студенти самі, а я з ними займаюся в неробочий час, бо вони самі цього не зроблять», – наголошує Гундер.