середа , 17.04.2024

У Франківську будуть безкоштовні екcкурсії

З 13-го травня всі жителі та гості Івано-Франківська зможуть побачити визначні міста регіону під час спеціально організованих турів, що проходитимуть кожної неділі.

Такі екскурсії організовуються вже сьомий рік поспіль.  Екскурсоводи стверджують, що такі невеличкі подорожі приваблюють людей й тим самим популяризують основні туристичні об’єкти Прикарпаття. За час існування цих безплатних турів, обласний центр побачило приблизно 2 000 людей.

Екскурсовод Людмила Жирак додає, що у цій справі важливо показати не лише історичні будівлі чи визначні місця, а й те, як жили звичайні мешканці. Як саме вони відпочивали чи проводили своє дозвілля. Цим цікавилися, де працювали, як вели свій побут. Експерт додає, що життя міста творять його люди.

Володимир Устинський заступник начальника управління інтеграційного економічного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому розповідає, що ці мандрівки  – це чудово, але тематична екскурсія – це творчо. Каже, що це потрібно для людей, в якості відновлення історичної пам`яті, пише “Область Онлайн”.

Нагадаємо, що з 13-го травня всі охочі зможуть відвідати ці екскурсії. Стартують вони з 12:00, від Краєзнавчого музею Івано-Франківська.