четвер , 28.03.2024

Улюбленцем франківських комунальників стала фірма батька прокурора

Комунальне підприємство «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія» («МІУК») віддало найбільше підрядів ТОВ «В.О.».

Про це написала Марія Гаврилюк у виданні «Курс».

За останні півтора роки «В.О.» отримало від КП «МІУК» 24 замовлення на загальну суму 3,63 млн грн. Вартість кожного підряду не перевищувала 370 тис грн.

Підприємство почало вигравати тендери в Івано-Франківську у 2016 році і відразу стало фігурантом кримінальної справи.

Минулого року поліція Івано-Франківська відкрила кілька кримінальних проваджень щодо привласнення бюджетних коштів посадовцями департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради у змові з підрядниками. Серед них і ТОВ «В.О.», яке ремонтувало ДНЗ №1 «Калинонька».

Директором та засновником ТОВ «В.О.» є Лябига Олег Іванович. Фірма зареєстрована в Івано-Франківську на вулиці Микитинецькій, 8/4. Це квартира, співвласником якої, крім Олега Лябиги, є прокурор Богородчанського відділу Надвірнянської місцевої прокуратури Лябига Іван Олегович. Як з’ясувалося, прокурор Іван Лябига — син директора «В.О.» Олега Лябиги.

Підозри правоохоронців не завадили ТОВ «В.О.» успішно отримувати підряди і в 2017 році. Загалом з міського бюджету Івано-Франківська ця фірма отримала 7,5 млн грн.

Фірма виконувала роботи не лише на замовлення «МІУК», а також Департаменту освіти та науки, Управління капітального будівництва та Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою.

Джерело: “Наші гроші”