п’ятниця , 29.03.2024

Священик з Івано-Франківська став настоятелем храму у Казахстані

Двадцять другого квітня в місті Сатпаєві Карагандинської області (Казахстан) в парафії Святого Пророка Іллі відбулося представлення нового греко-католицького душпастиря.

До Сатпаєва прибув Апостольський Делегат для греко-католиків в Казахстані та Середній Азії митрополит Василій Говера. Його зустрічали місцеві жителі та тимчасовий настоятель о. Ігор Світовий.

Разом з о. Ігорем вітав гостя також о. Андрій Недоступ, випускник Івано-Франківської семінарії, який кілька днів тому разом зі своєю дружиною Зоряною прибув на душпастирське служіння до Казахстану, повідомляє прес-служба УГКЦ в Казахстані.

Після богослужіння о. Василь Говера попросив о. Ігоря зачитати декрет про призначення о. Андрія Недоступа настоятелем греко-католицької парафії в м. Сатпаєві. Після цього Апостольський Делегат привітав о. Андрія з новим призначення, побажав йому успіхів у праці.

Тепер перед о. Андрієм стоїть завдання продовжити служіння своїх попередників, а також зайнятися справою перенесення чинного дерев’яного храму на нове місце у зв’язку із переселенням робочих селищ, де на цю мить розташований наш храм.

Додамо, що о. Андрій Недоступ народився та виріс в Івано-Франківську. У 2017 році закінчив місцеву Духовну семінарію та був рукоположений в сан диякона. Після чого 19 січня цього року Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин уділив йому ієрейські свячення. Душпастирську практику проходив у храмі Царя Христа.