субота , 20.04.2024

На Прикарпатті засудили злодія, що п’є чуже вино, як кінь воду

Через липкі руки та любов до алкоголю неодноразово судимому жителю Франківщини Івану О. доведеться сісти на чотири роки.

Чоловік, у якого і так проблем було по самі вуха, проникав у будинок сусіда, крав їжу, сік, пив вино, засинав на місці, знову пив і набирав у бутлі додому.

Загалом Іван за чотири дні виніс із сусідського обійстя 26 літрів домашнього вина, і ще 21 літр випив на місці крадіжки. Про це йдеться у вироку Рогатинського районного суду. Відповідно до документу, чоловік “чудив” не вперше і врешті довелось відповідати перед законом за кілька своїх вибриків.

Так, 20 жовтня 2017 чоловік, проник на подвір’я сусідки і викрав з кліток 4 кролі на 700 грн. Причому на той час чоловік був під адміністративним наглядом , який строком на рік встановив у листопаді 2016 року Сихівський районний суд міста Львів.

І мав дотримуватись таких обмежень: не виходити з квартри/будинку з 22-ї до 6-ї ранку, не виїжджати за межі населеного пункту без дозволу, не відвідувати пункти продажу алкоголю на розлив і т. Однак з 21 по 25 жовтня чоловік зникав з “радарів” правоохоронців. А далі, опісля крадіжки кролів, вдався до нових подвигів.

Зокрема, 22 грудня 2017, перебувачи в стані алкогольного сп’яніння подався до сусіда. Того, як будо добре відомо Івану, не було вдома.

Далі проник у будинок, вкрав радіоприймач, настільний годинник, пакет макаронних виробів, пляшку олії, 600 грамів сала і 4 літри домашнього вина на загальнусу суму 472 грн. Викрадене переніс за місцем проживання.

А у наступні дні, знову будучи в нетверозому стані, ще кілька разів повторював подвиги. Зокрема, за 23 грудня, 3 січня, 10 січня Іван виніс із сусідського будинку 21 літр вина, 9 літрів соку, літр варення малинового, півлітра варення смородинового, кілограм сушини і ще на місці самої крадіжки випив 21 літр вина. Загалом завдав збитків за ці три дні 2065 грн.

У суді Іван за скоєне розкаявся, мовляв, розуміє, що вичинив неправильно і навіть засуджує свою поведінку, однак просив суд суворо не карати.

Утім суд вирішив, що прийнятним у його випадку покаранням буде позбавлення волі. Відтак визнав винним чоловіка у злочинах за ч.2 ст. 158 “Крадіжка”, за ст. 395 “Порушення правил адміннагляду”, за ч.3 ст. 185 КК і присудив чотири роки тюрми. Наразі вирок законної сили ще не набрав.