четвер , 25.04.2024

Шахрай, що “обікрав” онкохвору дитину, відроблятиме гріх на громадських роботах

240 годин громадських робіт призначив суд жителю Калуського району, що фактично вкрав гроші в онкохворої дитини.

Чоловік створив фейкову сторінку у соцмережах, розмістив інформацію про збір коштів на лікування реальної онкохворої дитини, а ось реквізити вказав свої.

У своїх оголошеннях Ігор О. зазначав банківський рахунок своєї дружини. А потім зібрані кошти переказував на свою картку і використовував їх на власні потреби. Про шахраювання чоловіка у соцмережах дружина не знала. Про це йдеться у вироку Калуського міськрайонного суду від 6 квітня 2018 року.

Як зазначено у документі, чоловік створив 31 серпня 2017 року фейкову сторінку у “ВК”, розмістив інформацію про чужу хвору дитину, і по 4 вересня у соціальній мережі «Facebook», у групах “Жити у Тернополі», «Так люблю той Львів, що бракує слів», «Жити у Рівному», «Жити у Франківську», «Типова Україна», «Я люблю Івано-Франківськ», «Підслухано в Шполі», на сайті «BukNews», в соціальній мережі «Instagram», а також в соціальній мережі «В контакті» – «Приколіст 18+», «Новий Рух», «Підслухано УКРАЇНА» та на сайті «Львів місто натхнення» поширював неправдиву інформацію про збір коштів на лікування.

Загалом за ці кілька днів нібито на лікування онкохворої дитини переказало кошти п’ятеро осіб на суму, понад дві тисячі.

Обвинувачений в судовому засіданні вину свою визнав повністю, щиро розкаявся та повідомив, що згідний обмежитись допитом та не досліджувати докази стосовно фактичних обставин. Свої дії пояснив важким матеріальним становищем.

Врешті, суд прийшов до висновку, що його перевиховання можливе без ізоляції від суспільства. Відтак визнав чоловіка винуватим у шахрайстві — ст. 190 КК, ч. ІІІ та призначив покарання у вигляді 240 годин громадських робіт. Пом’якшуючими обставинами у справі стали щире каяття підсудного, молодий вік, наявність малолітньої дитини, незначна сума збитків та відшкодування матеріальної шкоди потерпілим.

Ольга КРАВЕЦЬ