п’ятниця , 29.03.2024

Хабарник з Івано-Франківська у суді визнав свою вину і отримав 1000 доларів штрафу

25 тисяч гривень штрафу отримав посадовець Держпродспожислужби в Івано-Франківській області за вимагання та отримання хабара у сумі 10 тисяч гривень за видачу дозволів на керування спецтехнікою для виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Такий вирок Коломийський міськрайонний суд виніс 2 квітня 2018 року. Затримали ж правоохоронці чоловіка “на гарячому” у його службовому кабінеті 26 січня.

Як випливає із матеріалів справи, до провідного фахівця сектору реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Івана К. звернувся чоловік для з’ясування порядку отримання посвідчення тракториста-машиніста для себе та ще двох осіб.

Тоді провідний фахівець запевнив, що особисто видасть три посвідчення тракториста-машиніста, без проходження відповідного навчання. При цьому поставив вимогу про передачу йому за такі послуги 10 тисяч гривень.

25 січня під час чергової зустрічі посадовець сказав передати гроші та документи для оформлення дозволів. А уже 26 січня, отримавши хабар, власноруч поставив печатку та підписав посвідчення для “клієнтів”.

Далі під час досудового розслідування уклав угоду з прокураторю про визнання винуватості. Вона до суду надійшла разом із обвинувальним актом. 2 квітня суд затвердив документ. Відповідно до угоди, чоловіка суд визнав винуватим у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 368 КК “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою” і дали 25 тисяч штрафу.

Також його позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих обов’язків на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності строком на 1 рік. Наразі вирок законної сили не набрав.